top of page

Borduren op T-shirt

Ik ben helemaal fan van geborduurde illustraties of teksten op kledingstukken. Een leuk, klein detail, maakt een saai witte T-shirt direct veel spannender.


Omdat het mijn verjaardag is, deel ik graag een super toffe DIY-hack om eenvoudig zelf je T-shirt te borduren, met attributen die jullie zeker in huis hebben. Ik heb drie toffe illustraties voor jullie geselecteerd - minimal faces - die jullie kunnen gebruiken (het documentje kan je hier downloaden).

ABOXx_Minimal faces - borduren
.pdf
Download PDF • 25KB

Benodigdheden & materialen

  • Potlood

  • Schaar

  • T-shirt

  • Borduurring of grote yogurtpot

  • Naald (met groot oog)

  • Borduurgaren of dikke(re) draad

  • Sjabloon (cadeautje van ABOXx)


Aan de slag

Vooraf: Kies een effe (neutrale) T-shirt (ik heb een 'oude' T-Shirt uit de kast genomen).

T-shirt borduren
ABOXx_borduren1

Stap 1: Print het document met de borduursjablonen 'minimal faces' en kies één illustratie die je wil borduren op je T-shirt. Knip deze illustratie uit.


ABOXx_borduren2

Stap 2: Teken (zachtjes) met potlood de illustratie over op je T-shirt.Stap 3: Je hebt niet per se een borduurring nodig, maar het maakt het borduren wel makkelijker. Zelf heb ik een borduurring gemaakt van het deksel van een grote yogurtpot. Hoe? Met een stanley mes snij je de bovenrand van de yoghurtpot eraf, vervolgens snij je ook het deksel eruit. Nu heb je twee elementen die in elkaar kunnen klikken.

Neem je T-shirt en plaats de T-shirt tussen de borduurring. Zorg er voor dat de stof van de T-shirt goed strak in de ring zit, zonder de stof uit te rekken.


ABOXx_borduren4

Stap 4: Neem naald en draad en borduur je illustratie op de stof met een stiksteek.


ABOXx_borduren5

Stap 5: Ben je klaar met borduren? Maak achteraan een knoop in je draad en knip de overtollige draad af. Haal je T-shirt uit de borduurring en strijk je T-shirt mooi glad.


Klaar! je zelfgemaakte en unieke T-shirt is klaar om te schitteren!


Veel DIY plezier!

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page