top of page

Duurzame huurboxen

Bijgewerkt op: 20 jan. 2022

Ken je dat? Niet in slaap kunnen vallen... even terug de televisie aanzetten en zappen? Dan blijven hangen bij het programma 'Goe Bezig' op Kanaal Z, een talkshow voor & door jonge ondernemers, met als gastspreker Nina Maat en haar concept rond circulaire economie.


Ik bleef hangen, geïntegreerd door haar verhaal van een jonge opstartende onderneemster. De herkenbare struggles: netwerken, gelijkgezinden zoeken, je concept leren 'verkopen', … Naarmate het interview vorderde kwam ook het verhaal van het bedrijf achter Nina in beeld. Antwerp Circular is een organisatie die mensen op een aantrekkelijke manier kennis wil laten maken met duurzaamheid en circulaire economie. En plots kreeg ik een aha-momentje en zag ik dat heel wat principes van de circulaire economie van toepassing zijn op 'mijn' ABOXx-verhaal.

We-time: samen creatief aan de slag gaan, is zoveel leuker!

ABOXx heb ik opgericht vanuit een nood die ik zelf ervaarde; Ik was op zoek naar creatieve en betaalbare activiteiten om samen met vrienden of familie te doen. Regelmatig reserveerde ik een creatieve workshop, maar… ik ging nooit alleen en nam steeds een vriendin of mijn mama mee op sleeptouw. Zo werd een ME-time moment, steeds een WE-time moment. Want hé… samen creatief aan de slag gaan is zoveel fijner. Van een win-win gesproken!

Hergebruik van materialen is een noodzakelijk element binnen de ABOXx-filosofie

Bij het uitdenken van het businessmodel van ABOXx (klinkt zo fancy) werd al snel duidelijk dat het 'hergebruik' van materialen een noodzakelijk element was om onze activiteiten budgetvriendelijk te houden. En zo ontstonden de huurboxen, waarvan een deel van het materiaal verhuurd wordt. Zo kunnen wij leuke activiteiten aanbieden, die net iets anders zijn en … (het belangrijkste) die ook budgetvriendelijk zijn. Daarom bevat een huurbox van ABOXx tools - dit is het materiaal dat hergebruikt wordt; en verbruiksmateriaal - materiaal dat jullie mogen houden. Elke huurbox kan eenvoudig aangepast worden naar het aantal personen, of je nu met 2 of 22 personen een ABOXx wil reserveren, het kan allemaal!

Een huurbox voor elke groep

Even later werden de huurboxen ook in doelgroepen opgedeeld, want een groep vrijgezellen is op zoek naar net een andere beleving dan collega's die een creatieve teambuilding doen. Zo bieden wij nu huurboxen aan voor deze doelgroepen:

  • familie - om samen met het gezin creatief aan de slag te gaan

  • vrijgezellen - helemaal in het thema van de liefde en vriendschap

  • babyshowers - speciaal voor mommy's to be

  • vrienden - een gezellig WE-time momentje met vrienden

  • teambuilding - speciaal voor creatieve momenten met je collega's

  • kinderfeestjes - helemaal aangepast om het leukste verjaardagsfeestje te organiseren voor je kid.

Ontdek de ABOXx voor jou creatief WE-time momentje op www.aboxx.be/huurboxRecente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page